Duna-part

Meghalt az első magyar beteg - százak a Duna-parton a szép időben

2020-03-15

Vasárnap sajnos életét vesztette a koronavírus első magyar áldozata, akit a fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. A férfi 75 éves volt. Közben, noha a vírus terjedését megakadályozandó a szakértők azt javasolják, hogy mindenki maradjon otthon és a legkevesebbet találkozzon másokkal, a szép idő miatt százak múlatták az időt a Duna-parti sétányon, Dunakeszin.

Gödi kajakosok: A szülői napot egy héttel elhalasztják, az új időpont: május 14.

2016-05-06

A pünkösdi hétvégére, május 14-re halasztja a GSE kajakos szakosztálya és a Dunai Vízisport Alapítvány a Szülői nap „felnőtt kurzus”-t. Az esemény a korábban kiírtakkal azonos feltételekkel, de egy héttel később kerül megrendezésre - olvasható a tájékoztatás az egyesület honlapján.

A többéves hagyományt folytatva idén is megrendezi a Gödi SE Kajak-Kenu Szakosztálya és a a Dunai Vízisport Alapítvány a Szülői nap „felnőtt kurzus” elnevezésű rendezvényét, melyen elsősorban a szülőkkel szeretné a szakosztály megismertetni a vízitúrázás, a vízi életmód alapjait.

Duna parti fakivágások - nyilvánosságra hozza a Jobbik a vállalkozói szerződést

2016-05-03

A Duna-parti fakivágás ügyében Sipos Richárd gödi önkormányzati képviselő és Varga Zoltán Péter, a Jobbik választókerületi elnöke közérdekű adatigényléssel fordult a Közép-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatósághoz (KÖVIZIG). A jobbikos képviselők arra kívántak választ kapni, hogy pontosan mekkora famennyiség került kitermelésre, melyik vállalkozó végezte el a munkát, és mekkora összeget fizetett a KÖVIZIG részére a faanyagért - áll a közlemény a gödi Jobbik honlapján.

Új fészkelő helyeket létesítenek a Duna-parti fakivágás területén

2016-04-08

Göd Város Önkormányzata elősegítve a madarak fészkelési helyének megőrzését, harminc darab faodút vásárolt, melyeket rövidesen kihelyeznek a Piarista Gimnázium tanulóinak a segítségével a megmaradt fákra - jelent meg a tájékoztatás a város honlapján.

Az előre be nem jelentett, nagy területet érintő tarvágás az ott élő madarak fészkelési helyeinek nagy részét is kipusztította. Az önkormányzat a saját eszközeivel megpróbálja területen tartani az értékes madárvilágot.

Duna-parti fakivágás: akár a bíróságig is elmegy a Jobbik

2016-04-01

A Duna-parti fakivágások hátterét vizsgálja a Jobbik - áll a nemzeti párt közleményében, melyet a Dunakanyar Hírszolgálathoz juttattak el pénteken.

Felidézik, hogy a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a hatóság kezelésében álló, de állami tulajdonban lévő Göd, Szegfű utca - Rezeda utca Duna-parti részen az erdő szinte teljes kiirtását hajtotta végre az elmúlt hetekben. A Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának állásfoglalása szerint minden a hatályos jogszabályok betartásával történt.

Dunaparti fakivágás - Rezeda utca – Szegfű utca - újabb fejlemények

2016-03-31

Újabb fejleményekről tájékoztatta a gödi önkormányzat a lakosságot a god.hu internetes oldalán:

2016.03.30.
37 - 39. (III.30.) önkormányzati határozat a fakivágások nyomán: http://www.god.hu/_site/doc/newswf20501112/37_39_ok_hatarozat.pdf

Fakivágás a gödi Duna-parton - mi történik pontosan?

2016-03-22

A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, mint vagyonkezelő, a Magyar Állam tulajdonában lévő 2770/1 hrsz. (Rezeda utca – Szegfű utca) területen fakivágást végez. A fák kivágását a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága engedélyezte, a tevékenységet jogszerűen végzik.

A tájékoztatás szerint a tájidegen, valamint a 40 évnél idősebb fákat vágják. A kivágott fák helyére április hónapban új telepítés kerül. A fák elszállítására hétköznapokon 8 órától 16 óráig, szombaton 8 órától 12 óráig kerül sor.

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás