Belharc: a DK egyedül maradt, az MSZP szabotálja a közös jelöltet?

2018-03-01

Az MSZP tagjai meghatározó helyi szocialisták utasítására konkrétan szabotálják az elméletileg közös jelöltként induló DK-s Rónai Sándor kampányát - tudta meg az Online több, egymástól független, a Demokratikus Koalíciót segítő forrástól. Miközben Rónai - minden optimista kommunikáció ellenére - nehéz munkával gyűjtötte az aláírásokat, gyakorlatilag a teljes MSZP távolról figyelte az elméletileg szövetséges jelölt küszködését. Természetesen mindez azért nem veszélyeztette azt, hogy az 500 aláírást összeszedje a DK jelöltje, azonban ehhez az MSZP tagjai gyakorlatilag semmivel nem járultak hozzá.

541 összegyűjtött aláírásról írt Rónai Sándor az aláírásgyűjtés első estéjén, február 19-én közzétett optimista bejegyzésében a közösségi oldalon, forrásaink egybehangzó állítása szerint azonban aznap a bejelentett aláírások negyedét sem gyűjtötte össze a DK. A baloldali párt megpróbáltatásai a következő napokban is folytatódtak:

noha Rónai elméletileg a DK és az MSZP-Párbeszéd közötti országos megállapodás jegyében a DK színeiben, de az utóbbi szövetség támogatásával indul, úgy tűnik, a Pest megyei 5-ös választókerületben a Magyar Szocialista Pártnak erről elfelejtettek szólni

- panaszkodott a DK aláírásgyűjtésében részt vevő forrásunk, aki elmondta: a DK szerint, hogy az MSZP passzivitása mögött a szocialisták "szürke eminenciásaként" ismert fóti elnök, Fekete Zoltán áll, aki így szeretné elszabotálni a DK kampányát. Az MSZP-nek ugyanis a választókerületben komoly vesztenivalója van: Fóton kettő, Dunakeszin és Gödön egy-egy önkormányzati képviselőjük van, akik értelemszerűen nem szeretnék a 2019-es önkormányzati választások előtt másfél évvel azt látni, hogy a DK a választási eredményével a szocialisták "fejére nő". Forrásunk azt is elmondta, hogy elsősorban a fóti MSZP és egykori veresegyházi szocialisták a legelutasítóbbak a DK szereplésével kapcsolatban.

Egy a fóti szocialisták belső ügyeire rálátó másik forrásunk ennél is merészebb információval szolgált: volt olyan szocialista önkormányzati képviselő, aki családjával együtt egyenesen alá sem írta a gyűjtés során nehéz helyzetbe kerülő Rónai Sándor ajánlóívét, ami azért valóban gesztusértékű azon túl, hogy vajon mennyire fogják kivenni a részüket a szocialisták a DK kampányából, ha az MSZP legmeghatározóbb helyi emberei, önkormányzati képviselői még aláírni sem hajlandóak a Demokratikus Koalíció jelöltjének.

Rónai Sándor végül - a "hurráoptimista" bejegyzések ellenére - csak a keddi napon, február 27-én adta le az ajánlásgyűjtő íveket a választási irodának, az ajánlásokat a választási törvény rendelkezései szerint péntekig kell ellenőrizni, a nyilvántartásba vételéről pedig legkésőbb az ezt követő napon kell dönteni.

Online-csoport

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás