DK az MSZP-ről: az ördög nem alszik! MSZP a DK-ról: azért nem segítünk, mert nem kérték

2018-03-02

Finoman szólva is felkavarta az indulatokat tegnapi, DK-s forrásaink információjára alapozott cikkünk az egyébként is szétesőben lévő baloldalon. Valódi kommunikációs háború indult meg a DK és az MSZP között, de a legbeszédesebb, hogy éppen az érintettek nem voltak hajlandóak megszólalni az ügyben. A DK tagjai hosszú hozzászólásokban próbálják bizonygatni, hogy a saját szimpatizánsaik által leírt panaszok nem igazak és "mekkora, jó együttműködés" van a két párt között, jelöltjük pedig még Kunhalmi Ágnessel is posztolt egy közös képet a facebook-oldalára, nem zavartatva magát, hogy az őt támogató forrásaink sem állították, hogy országosan nincs hivatalos megállapodás, csupán azt, hogy a helyi MSZP szabotálja a munkáját. Az MSZP egyik korábbi meghatározó arca facebook-hozzászólásában (!) szűkszavúan reagált, megszólaltatták a Fidesszel folyamatosan együttműködő dunakeszi képviselőt is, de éppen az érintett fóti elnök nem nyilatkozott. A DK gödi facebook-oldala közben azzal a megjegyzéssel osztotta meg tegnapi, az MSZP-vel kapcsolatos cikkünket, hogy "az ördög nem alszik".

Mint tegnapi cikkünkben megírtuk, az MSZP helyben gyakorlatilag egy az egyben szabotálja az elméletileg szövetséges DK képviselőjelöltjének munkáját. A DK jelöltje nagy nehézségek árán gyűlő ajánlásait is csak saját pártja gyűjtötte, mivel az MSZP nem vette ki a részét a munkából, csupán távolról figyelte a "szövetséges" küszködését. A DK szimpatizánsai még egy Rónai Sándor nevére szóló ajánlásgyűjtő ívet is megküldtek hírportálunknak, melyet - természetesen az adatok kitakarása mellett - közzétettünk. A nekünk panaszkodó DK-s források szerint a baloldali párt az MSZP "szürke eminenciásaként" ismert Fekete Zoltán fóti elnököt sejti a "szabotázs" mögött, de arról is hírt kaptunk, hogy egyes szocialista önkormányzati képviselők sem írták alá a "szövetséges" ajánlásgyűjtő íveit.

A DK persze kitartóan próbálja cáfolni saját szimpatizánsainak vádjait, korábbi DK-s önkormányzati jelöltek egész sora írt hozzászólást cikkeinkhez, mely szerint azok valótlanok lennének, Rónai Sándor pedig Kunhalmi Ágnes szocialista vezetővel posztolt közös képet, bizonyítandó a Nagy Együttműködést, de a helyi szocialistákkal való "korrekt együttműködést" semmivel nem támasztották alá.

A gödi DK hivatalos facebook-oldala közben - nyilván nem tudván a Nagy Együttműködésről - "DK! Ébreség!!! Az ördög nem alszik!" szöveggel osztotta meg tegnapi, a szocialistákról szóló cikkünket. (Az "ördög" szót a facebookon gyakran használatos hangulatjel helyettesíti.)

Hírportálunk természetesen kereste a DK-s vádakkal érintett fóti vezetőt, Fekete Zoltánt és megkerestünk egy szocialista önkormányzati képviselőt is, akik mostanáig egyáltalán nem reagáltak megkeresésünkre. Reagált ugyanakkor az MSZP egy "régi motorosa", Fábry Béla, aki egyik facebook-oldalunk alá posztolta ki a szocialisták válaszát.

Ebben egyébként a szocialisták burkoltan, de alaposan beszólnak a DK-nak, ugyanis abban az áll, hogy az MSZP

a két párt megállapodásának megfelelően, korrekt együttműködés keretei között minden segítséget megadott az 5. sz, ovk. demokratikus ellenzéki jelöltjének, amire ő igényt tartott és a továbbiakban is megadja azt a segítséget, amire igényt tart. (sic.)

A hírportálunkhoz eljuttatott információk szerint ez a megfogalmazás ugyanis pontosan a probléma lényegére világít rá: a DK nem kért semmiféle segítséget az MSZP-től, az MSZP pedig nem gondolta úgy, hogy kérés nélkül bármit is tennie kéne a közös sikerért, így nem segített, de "amire igényt tartottak" a DK részéről (értsd: a semmiről beszélünk) abban segítettek a szocialisták.

Beszédes az is, hogy az általunk megkeresett szocialista képviselő és Fekete Zoltán is néma maradt a kérdésben, Fábry viszont hivatkozza Bilinszky Ferencet Dunakeszi MSZP-s képviselőjét, aki állítólag támogatja a DK jelöltjét. Bilinszky ugyanakkor nem elsősorban a DK jelöltjének, mint inkább Dunakeszi fideszes városvezetésének kitartó támogatásáról vált ismertté a településen, de egyébként forrásaink információi szerint sem ő volt az a szocialista képviselő, aki nem írta volna alá a DK-s jelölt ívét, könnyen idézte hát az ő "támogató" álláspontját a szocialista párt.

Online-csoport

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás