Forma 1 - Változik a közlekedési rend

2017-07-27

A Hungaroringen július 27. és 30. között rendezik meg a Forma 1 Magyar Nagydíjat, amelynek rendőri biztosítását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság végzi - írja a police.hu.

A magyar rendőrök munkáját lengyel, osztrák, román és szlovák rendőrök segítik. Feladatuk elsősorban a külföldi szurkolók problémáinak kezelésében való segítségnyújtás, tájékozódásuk könnyítése, okmányaik és járműveik ellenőrzése. A sok éves tapasztalat alapján a külföldről érkezők örömmel fogadják saját nemzetük rendőreit és bizalommal fordulnak hozzájuk.

A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, Mogyoród és környékének forgalma jelentősen megnő. Éppen ezért a rendőrség kéri a mogyoródi lakosokat, hogy a szokásosnál is nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.

A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján - július 27-én (csütörtök) reggeltől július 31-én (hétfő) reggelig - megállási tilalom lesz érvényben.

A szabálytalanul parkoló járműveket a Rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kapják vissza a tulajdonosok.

A rendezvény ideje alatt a következő forgalmirend-változásokra számíthatnak:

- Szilasligeten a József Attila úton a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, a délutáni órákban előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől, a 3-as főút irányába közlekedhetnek a járművezetők.

- Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton - amíg a forgalom engedi - szintén kétirányú lesz a közlekedés, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom. A fenti utakra becsatlakozó mellékutcákban forgalomszervezés nem lesz.

- A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba - csak a főbejárat felé -, délután szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.

- Az M3-as autópálya 19200-as méterszelvényében egy ideiglenes kihajtót nyitnak meg, innen a Kerek tó felé közlekedhetnek az autósok. Vasárnap délután, a futamot követően Budapestre az ideiglenes kihajtón keresztül és az M31-es autópályán is eljuthatnak.

- Az Autós Mozinál lévő kemping és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, azonban a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (a 7-es és a 6-os kapu felé) csak egy irányba lehet közlekedni délután 15 óráig, majd ezt követően megfordul a forgalmi rend.

- A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu felől csak a Hungaroring főbejárata felé közlekedhetnek, valamint a 7/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.

- A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya irányába a 2-es kapuig a délelőtti órákban, délután pedig onnan kifelé szintén egyirányú lesz a forgalom.

- A versenyt követően a 8-as és a 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a járművezetők a főváros irányába.

- Vasárnap délután – a versenyt követően – a járműforgalom elől lezárják a Kerek tó és a Templom tér közötti útszakaszt. Ebben az időszakban itt kizárólag a gyalogosok közlekedhetnek a Templom tér, illetve a Dózsa György út irányába, ahonnan a menetrend szerinti buszjáratok indulnak vissza a fővárosba, valamint a mogyoródi HÉV állomáshoz.

- A Kerek tótól a versenyt követően két irányba lehet közlekedni. Egyrészt az M3-as autópálya felé haladhatnak, valamint a víztorony irányba, Szilasliget felé. A víztoronynál Mogyoródra a bejutási lehetőség a Pince sor - Somlói út útvonalon keresztül biztosított.

Idén a boxutca látogatása 16 órától 18 óráig tart! A boxutca látogatásra érkezők a pályára a 8-as kapun juthatnak be 17 óra 30 percig.

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással és tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Rendőrség kéri a Mogyoródra kilátogató szurkolókat, számoljanak azzal, hogy a beléptetés hosszabb időt vesz igénybe, ezért korábban induljanak el ás javasolja, hogy gépkocsijukkal a kijelölt, őrzött parkolókban álljanak meg.

A bűncselekmények megelőzése céljából járműveiket minden esetben zárják be, az utastérben értékes tárgyakat, műszaki cikkeket, iratokat ne hagyjanak.

A 7-es és a 8-as kapuknál ingyenes értékmegőrzőkben helyezhetik el azokat a tárgyakat, amelyeket a pálya területére tilos bevinni.

A versenypálya közelében július 27. és 31. között ideiglenes rendőrőrs működik, amelynek elérhetőségeit a www.police.hu lesznek megtalálhatók.

Dunakanyar Hírszolgálat

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás