Gödön is az önkormányzati bérlakások számát bővítenék

2017-04-07

Pest megye 5-ös számú országgyűlési választókerületében sorra nyújtja be a Jobbik az önkormányzati bérlakások bővítésére vonatkozó javaslatait. A mozgalom képviselőinek előterjesztései nyomán először Fóton fogadta el a testület 100 millió forint elkülönítését az idei évi városi költségvetésben önkormányzati bérlakás építésére - áll Sipos Richárd gödi önkormányzati képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Fóton Merkwart Krisztián helyi képviselő kezdeményezését a testület többsége támogatta. Dunakeszin Varga Zoltán Péter választókerületi elnök, helyi önkormányzati képviselő már többször benyújtotta javaslatát ugyanebben a témában, ott azonban a fideszes többség ezeket nem támogatta.

Márciusban a gödi testület elé is beterjesztésre került Sipos Richárd jobbikos önkormányzati képviselő javaslata az önkormányzati bérlakások számának bővítése ügyében. A képviselő-testület tagjai által egyhangúlag elfogadott beadvány alapján a polgármester hivatalos úton megkeresi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t annak ügyében: hány olyan lakóingatlan van a város területén, amely jelenleg az MNV Zrt. kezelésében áll. Az ingatlanok feltérképezésén túl a hivatalos megkeresés célja az, hogy ezen ingatlanok tulajdon- vagy fenntartói joga az önkormányzathoz kerülhessen. Ezzel lehetőség nyílna az önkormányzati bérlakások számának bővítésére a településen élők számára, hiszen a jelenlegi lakásállomány sokszorosára volna szükség a rászoruló igények kielégítésére - olvasható a közleményben.

Göd-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás