A Jobbik jelöltjének aláírását hamisították: kamupártot leplezett le az ellenzéki jelölt

2018-03-11

Kamupárt ajánlásgyűjtő ívein találta meg aláírását Varga Zoltán Péter, a Jobbik képviselőjelöltje Dunakeszin. Az ellenzéki jelölt adatai helyesen és teljes körűen szerepeltek egy olyan párt ajánlásgyűjtő ívén, amelyet elmondása szerint sosem írt alá, jelöltjével nem találkozott, adatait számára nem adta meg, az aláírás pedig nem tőle származik. A választási iroda hitelesített másolatot adott Vargának a hamisított ajánlásgyűjtő ívről, az ellenzéki politikus pedig feljelentést tett az ügyben.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik jelöltje szerdán kért tájékoztatást a választási irodától, hogy melyik jelölt ajánlásgyűjtő ívein szerepel a neve és az ajánláshoz szükséges többi adata, illetve aláírása ajánlóként. A választási iroda pénteken tájékoztatta a jelöltet, melyből kiderült, hogy olyan jelölt ajánlásgyűjtő ívén is ajánlóként tüntették fel Vargát, amelyet ő maga sosem írt alá.

Facebook-bejegyzésében ekkor arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a választási irodába indult tisztázni a helyzetet és a továbbiakról ezt követően tájékoztatja a közvéleményt.

Időközben kiderült, hogy valóban hamis aláírástól volt szó, melyről a választási iroda hitelesített másolatot is átadott a jelöltnek. Az ív szerint az "A Mi Pártunk - IMA" nevű jelölő szervezet ívein szerepel a hamis aláírás, melynek színeiben Érsek-Csanádi Ferenc indult volna a képviselői mandátumért.

A Jobbik képviselőjelöltjének facebook-oldalán közzétett képeken - köztük az alábbi, 2017-es karácsonyi üdvözleten - is látható, hogy Vargának meglehetősen egyedi aláírásképe van, mely egyébként valóban a legkisebb hasonlóságot sem mutatja a kamupárt ajánlásgyűjtő ívén szereplő aláírással.

Varga Zoltán Péter jobbikos képviselőjelölt kérelmére a választási irodától csütörtökön megküldött tájékoztatásból derült ki, hogy a dunakeszi székhelyű választókerületben a Jobbik jelöltjének adataival élt vissza az egyik kamupárt. Az „A Mi Pártunk - IMA” elnevezésű bizniszpárt ajánlásgyűjtő ívein helyesen és teljes körűen szerepel Varga Zoltán Péter jobbikos képviselőjelölt valamennyi, az ajánláshoz szükséges személyes adata, az aláírás azonban nem tőle származik, a jelölttel, illetve megbízottjával Varga Zoltán Péter sosem találkozott, adatait nem ő adta meg, az ívet alá nem írta

- írja ma délelőtti közleményében a Jobbik, akik hozzáteszik:

A Jobbik jelöltje természetesen azonnal jelezte ezt a körülményt a választási irodának, pénteken pedig az újabb dunakeszi csalás miatt feljelentést tett a Dunakeszi Rendőrkapitányságon.

Dunakeszi-Online

Fotó: Alfahír

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás