Meghalt az első magyar beteg - százak a Duna-parton a szép időben

2020-03-15

Vasárnap sajnos életét vesztette a koronavírus első magyar áldozata, akit a fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba. A férfi 75 éves volt. Közben, noha a vírus terjedését megakadályozandó a szakértők azt javasolják, hogy mindenki maradjon otthon és a legkevesebbet találkozzon másokkal, a szép idő miatt százak múlatták az időt a Duna-parti sétányon, Dunakeszin.

Vasárnap sajnos életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel, hozzátéve: a beteg a szállítást követően hunyt el.

A szakmai szervezetek és a szakértők egyöntetűen azt javasolják, hogy akinek nincs sürgős intéznivalója, az lehetőleg maradjon otthon, ezzel csökkentve annak esélyét, hogy az esetleges tünetmentes hordozók átadják másoknak a vírust, így elősegítve annak terjedését. Ezért zártak be az iskolák, több településen az óvodák és a bölcsődék, szünetelnek a legtöbb helyen az ügyfélszolgálatok és hosszabbították meg az okmányok érvényességét is. A facebookon több profilkép-keret is megjelent, mely erre buzdít: szinte mindenkinek vannak ismerősei, akik a "vigyázzunk egymásra", "maradj szépen otthon ", erősebb esetben "stay the fuck home" keretekkel "turbózták fel" profilképeiket.

A mai szép délutáni napsütésben mégis százak özönlötték el Dunakeszin a Duna-parti sétányt, kellemes időtöltés gyanánt. Olvasónk beszámolója szerint - aki képeket is küldött, bár ezeken nem látszik jól, hogy milyen sokan is vannak -, több száz ember múlatta a vasárnapot a szép időben a folyó partján: fiatalok és idősek egyaránt, mind a sétányon, mind a strand területén. A parkoló autók a Liget utcán egészen a Kagyló utcáig egybefüggően álltak, s természetesen a csónakház melletti parkoló is teljesen tele volt.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás