Pest megye: újabb három járás kedvezményezetté válását fogadta el a közgyűlés

2016-10-03

A képviselők döntöttek a kedvezményezett járások kijelöléséről - olvasható a Megyeháza közleményében. Pest Megye Közgyűlésének szeptember 30-i ülésén a kedvezményezett járások közé kerültek a dabasi, az aszódi és a ráckevei járások.

A kedvezményezett járások besorolásáról szóló kormányrendelet a társadalmi és demográfiai, lakás és életkörülmények, helyi gazdaság és munkaerő-piaci, valamint infrastruktúra és környezeti adatokból képzett komplex mutató alapján határozza meg a járások területi fejlettség alapján történő besorolását.

A járásokat területi fejlettségük alapján a következő kategóriákba sorolja:
- fejlesztendő járások
- kedvezményezett járások,
- komplex programmal fejlesztendő járások
- regionális szempontból kedvezményezett járások.

A kedvezményezett járások, azok a járások, amelyeknek komplex mutatója kisebb, mint az összes járás komplex mutatójának á
átlaga. Pest megyében kedvezményezett járás eddig a nagykátai, a nagykőrösi, a ceglédi és a szobi járások voltak.

Azokban a megyékben, ahol a kedvezményezett járások lakónépessége nem éri el a megye lakónépességének 30%-át, a megyén belüli kohézió erősítése érdekében a megyei közgyűlések regionális szempontból kedvezményezett járásokat jelölhetnek ki.

Pest megyében a járások közül sorrendben emelkedő sorrendbe állított lista szerint a dabasi, az aszódi és a ráckevei járás következik. A regionális szempontból kedvezményezett járások a kedvezményezett járásokkal azonos elbírálásban részesülnek.

A kedvezményezett járáshoz tartozás a különböző támogatási felhívások, pályázatok elbírálásánál, előnyt, illetve többletpontszámot jelenthet.

Az aszódi járás települései: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz, Galgamácsa, Hévízgyörk, Iklad, Kartal, Tura, Vácegres, Verseg.

A dabasi járás települései: Bugyi, Dabas, Hernád, Inárcs, Kakucs, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Tatárszentgyörgy, Újhartyán, Újlengyel.

A ráckevei járás települései: Apaj, Áporka, Dömsöd, Kiskunlacháza, Lórév, Makád, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetcsép,
Szigetszentmárton, Szigetújfalu.

Dunakanyar Hírszolgálat

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Címkék

Tartalom megosztás