A szülőknek kell takarítani? - Képviselői levél a dunakeszi tankerületi igazgatónak

2020-03-13

Levélben kereste meg a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjét Varga Zoltán Péter megyei ellenzéki képviselő. Miután tegnap az operatív törzs sajtótájékoztatóján felmerült, hogy van olyan a tankerülethez tartozó (dunakeszi) általános iskola, ahol egyetlen takarító dolgozik, a képviselő többek között erről is érdeklődött a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjétől.

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tegnapi sajtótájékoztatóján felmerült a kérdések között, hogy van olyan dunakeszi általános iskola, ahol egyetlen takarítónő dolgozik és emiatt a szülőknek kell takarítani az intézményben. Erre egyébként Gerner Péter, korábbi ellenzéki polgármesterjelölt hívta fel a figyelmet facebook-bejegyzésében.

Varga Zoltán Péter Pest megyei és dunakeszi önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban ma reggel kereste meg a Dunakeszi Tankerületi Központ vezetőjét - erről ő is facebook-bejegyzésében számolt be.

Levelében leírja: felmerült több fórumon, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központ területén, konkrétan Dunakeszin van olyan általános iskola, ahol egyetlen takarító dolgozik, ami „normál” időszakban sem megfelelő, vírusos járvány miatti veszélyhelyzet esetén pedig különös veszélynek teszi ki az intézményt látogató diákokat és dolgozókat egyaránt, ha a megfelelő takarítás, illetve szükség szerint fertőtlenítés elvégzésére nincs mód.

Ezúton kérem szíves tájékoztatását egyrészt arról, hogy a Dunakeszi Tankerületi Központhoz tartozó intézményekben általánosságban milyen intézkedéseket vezettek be annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a koronavírus elleni sikeres védekezéshez.

Másrészt kérem haladéktalan tájékoztatását, hogy tételesen melyik dunakeszi oktatási intézményben hány takarító dolgozó van foglalkoztatva, akik ebben a helyzetben - amikor a járványveszély ellenére nyitva kell tartani az oktatási intézményeket – biztosítják a tisztaságot és a szükséges fertőtlenítéseket az intézményekben.

- írja levelében az ellenzéki képviselő.

Dunakeszi-Online

Hozzászólás

Eseménynaptár

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Címkék

Tartalom megosztás